tisdag 11 maj 2010

Bra chef lockar talanger

På vårt nästa kundseminarium får deltagarna träffa Andreas Löf, chef för telefonbanken i Göteborg på SEB.

Han arbetar med ung och attraktiv personal. Medarbetarna måste ha en hög kompetensnivå, deras arbetsbelastning ökar och de behöver rekrytera. Han måste alltså behålla sina talanger och attrahera fler medarbetare.

I det läget är engagerade medarbetare som talar väl om arbetsplatsen mycket värdefullt. De kan locka fler.

För att få engagerade medarbetare måste man vara en bra chef. Och det är Andreas Löf. Finansförbundet SEB, har prisat hans ledarskap. Enligt de fackliga företrädarna och hans medarbetare lyckas han skapa ett klimat där varje medarbetare värderas högt. Han är tillgänglig och hanterar de problem som uppstår på ett mäsnkligt och varmt sätt, oavsett om det gäller hela arbetsgrupper eller enskilda medlemmar. Han kommunicerar väl och arbetar för att medarbetarna ska ha roligt på jobbet.

Andreas är ödmjuk och vill inte ta åt sig hela äran för sitt framgångsrika ledarskap. Han framhåller ett bra stöd från HR samt interna och externa nätverk som en bidragande orsak till att han lyckas så bra.

Det ska bli riktigt kul att höra vad han säger om talent management, den attraktiva arbetsplatsen som lockar fler medarbetare och det stöd han får från HR.

Han delar scenen med Åsa Virdhall, chef för talent management på Fresenius Kabi i Uppsala. Hon kommer att berätta om utmaningarna i sitt arbete och dessutom korsförhöra Andreas för att säkerställa att vi får ta del av all hans klokskap och funderingar innan han kliver av scenen.

Seminariet är den 18 maj, 15.00 - 17.00 på Summit, Grev Turegatan i Stockholm. Jag hoppas att du kommer dit och bidrar med dina funderingar och din erfarenhet! Hör av dig om du vill ha en inbjudan!

Välkommen!
blog comments powered by Disqus